Kakovostna fitnes oprema za kreativno opremljene prostore

Fitnes oprema

Kakovostna fitnes oprema za kreativno opremljene prostore

V današnjem času hitrih sprememb ter stresnega načina življenja je sprostitev še posebnega pomena. Le kaj bi lahko ponudilo boljšo sprostitev ter umiritev kot športna aktivnost v družbi svojih najdražjih v naravi? Zunanji fitnes je odlična ideja za izkoriščanje vseh prostih javnih ali zasebnih površin, ne glede na njihovo velikost. Predstavlja odlično naložbo v druženje ter učenje vseh članov družbe. Brezplačna storitev zunanjega fitnesa, ki je dostopna vsem, je tako družbeno prijazna – tudi do šibkejših in tistih, potisnjenih na rob.

V podjetju Kreal skrbimo za kreativno opremljene prostore. V veselje nam je, da lahko delujemo v družbeno korist ter na ta način prispevamo svoj delež. Zunanji fitnes je projekt, ki ga je mogoče izvesti kjerkoli. To lahko storimo s pomočjo odlične, vzdržljive in trajne fitnes opreme, ki bo poskrbela za krepitev mišic vseh generacij.

 Fitnes oprema

Zunanji fitnes po vaši meri

Raznovrstna fitnes oprema nam omogoča, da vaše prostore opremimo po vaših željah ter glede na vaše potrebe. Izbirate lahko med različnimi napravami, na katerih bo mogoče izvajati vaje za moč ter kondicijo, pa tudi koordinacijo.

·         Večvišinska ter poševna klop

Slednja uporabnikom omogoča predvsem krepitev nog ter razvoj koordinacije celotnega telesa. Najpogosteje jo uporabljamo za enonožne počepe na klopi, s katerimi razvijamo mišice ter ravnotežje, pa tudi za sklece, ki skrbijo za moč ramenskega obroča ter rok. Na njej lahko opravljamo tudi enonožne ali dvonožne poskoke. Možnosti je obilo.

Od večvišinske klopi se poševna klop razlikuje po svojem naklonu. Uporabljamo jo lahko za izvajanje različnih vaj, kot so iztegovanje trupa ter upogibanje trupa. Predstavlja odlično podlago za krepitev celotnega telesa.

·         Ravnotežna plošča

Vsa fitnes oprema na svoj način omogoča krepitev ravnotežja, vendar nikakor do te meje, kot jo nudi ravnotežna plošča. Preizkusite svoje sposobnosti – vajo, ki jo na ravni podlagi z lahkoto opravljate, prenesite na ravnotežno ploščo ter se prepričajte, da je veliko težja. Na tej napravi lahko bistveno izboljšate koordinacijo ter stabilnost trupa, pa tudi stabilnost spodnjih okončin.

·         Nizki drogi

Omogočajo vam opravljanje sklec v opori za hrbtom. Na ta način se krepijo iztegovalke komolca, izboljšuje pa se tudi stabilnost ramenskega obroča. Zgornje hrbtne mišice in mišice upogibalke komolca lahko odlično okrepite tudi s potegi k prsim. Na nizkem drogu se bodo nedvomno zabavali tudi naši najmlajši.

·         Plezalni zid

Nepogrešljiva fitnes oprema, ki združuje izziv, zabavo ter moč. Preplezajte plezalni zid z visokim naklonom s pomočjo vrvi, na drugi strani pa navzdol splezajte po mreži. Odlična naprava za tekmovanje med prijatelji in družino. Nedvomno vas bo utrudila ter poskrbela za odličen nočni spanec.

·         Večnamenski letvenik s krogi ter poševni letvenik

Funkcionalna fitnes oprema, ki združuje ogromno možnosti v eni sami napravi. Omogoča plezanje, krepitev mišic rok ter njihovo koordinacijo, pa tudi izboljšanje stabilnosti trupa. Plezanje navzgor je pravi izziv, krogi pa še dodatno prispevajo k težavnosti. Omogoča tudi dvigovanje trupa, opravljanje sklec, enonožnih počepov na višini ter še mnogo drugega.

Poševni letvenik je namenjen plezanju ter krepitvi bokov in celotnega telesa, omogoča pa tudi opravljanje najrazličnejših vaj. Naklon omogoča različne težavnosti plezanja, zato je primeren za vse posameznike, tako dobro kot slabše fizično pripravljene.

·         Kompleks visoki drogi in gred

Kompleks zasede malo prostora, uporablja pa ga lahko več uporabnikov na enkrat. Primeren je za opravljanje zgibe v vesi. Na ta način krepimo vzdržljivost ter moč mišic, jih oblikujemo ter skrbimo za dobro telesno pripravljenost. Omogočajo tudi opravljanje sklec na bradlji. Fitnes oprema ni popolna brez gredi – slednja omogoča enonožni predklon, krepitev ravnotežja ter koordinacije trupa.

·         Ogrodje in uteži

Uteži v zadnjem času dosegajo višek svoje priljubljenosti, saj na majhni površini omogočajo krepitev celotnega telesa. So odlične za povišanje težavnosti počepov ter za krepitev rok in ramen. Počepi z utežmi dodatno oblikujejo zadnjico, boke ter noge in roke.

·         Koordinacijska mreža in agilnostna lestev

Prva omogoča hojo v kvadrantih ter razvoj hitre odzivnosti, koordinacije ter natančnosti gibanja. Hoja po vrveh peta-prsti razvija dinamično ravnotežje ter izboljša stabilnost sklepov spodnjih okončnin. Omenimo naj, da se lahko vadba na koordinacijski mreži kaj hitro razvije v pravi kondicijski trening. Agilnostna lestev bo posameznikom pomagala pri izboljšanju hitrosti spreminjanja smeri, koordinaciji nog ter odrivni moči.

 

Sestavite svoj fitnes poligon

Vsa fitnes oprema je med seboj popolnoma kompatibilna. Več elementov lahko namestimo posamezno, ali pa skupaj, popolnoma po željah naročnika. Sestavimo lahko tudi pravi fitnes poligon, ki krepi različne skupine mišic ter spodbuja posameznike k izboljšanju svoje fizične pripravljenosti.

Prednosti zunanje fitnes opreme je mnogo

Kot že rečeno, je zunanja fitnes oprema kot nalašč za tiste, ki živijo v urbaniziranih središčih, kjer je zunaj težko najti brezplačen prostor za rekreacijo. Z zunanjim treningom bodo dobili zadostno količino vitamina D, saj bodo izpostavljeni sončnim žarkom. Izboljšano bo tudi počutje, saj preživljanje časa na svežem zraku odlično stimulira možgane ter jim nudi več izzivov. Zunanje aktivnosti so nasploh odlične za človeško psiho, saj pospešijo izločanje hormona sreče. Zunanja fitnes oprema posameznikom omogoča spoznavanje novih ter predstavlja platformo za ustvarjanje novih socialnih stikov. 

Kreal