Najbolj popularna otroška zunanja igrala [v letu 2020]

Otroška zunanja igrala so vedno bolj priljubljena med otroci, saj otrokom omogočajo urjenje svojih gibalnih in umskih sposobnosti, hkrati pa tudi kakovostno igro in zabavo na prostem.

Izjemno priljubljena, kakovostna in uporabna otroška zunanja igrala v letnošnjem letu so iz aluminija, saj imajo v primerjavi s plastičnimi in lesenimi številne prednosti.

V naši ponudbi boste našli poleg notranjih, tudi sodobna in kakovostna otroška zunanja igrala, katerih ogrodje sestoji pretežno iz aluminija, sicer pa so vsa naša urbana igrala, funkcijsko zasnovana kot večnamenska otroška igrala za razgibavanje, fitnes, telovadbo in otroško igro.Otroška zunanja igrala

V naši ponudbi imamo:

 • raznovrstne horizontalne in vertikalne lestve,
 • enojne in dvojne gugalnice,
 • mize in poligone,
 • otroška igrala za lovljenje ravnotežja,
 • igrala na vzmetiter različna,
 • kombinirana igrala s tobogani.

Gugalnice in gnezda

Gugalnice so izjemno priljubljene med otroškimi zunanjimi igrali. Kljub temu, da je gugalnica poznana že več desetletij, se še vedno znanjde med popularnimi igrali letošnjega leta, in verjetno bojo v uporabi še kar nekaj časa.

Zunanje otroške gugalnice Kreal so lahko postavljene kot samostojno zunanje igralo ali kot del celotnega otroškega igrišča.

Otroška zunanja igrala
Otroška zunanja igrala

Zunanja otroška igrala – gugalnice Kreal, so uporabna iz več razlogov:

 • Ogrodja gugalnic so izdelana iz visoko kakovostnega aluminija, ki zagotavlja gugalnicam dolgo življensko dobo, nizke stroške vzdrževanja, odpornost na hitre in sezonske vremenske spremembe ter prenosljivost in enostavno montažo.

 

 • Zunanje otroške gugalnice, so zasnovane modularno, s čimer je zagotovljeno njihovo enostavno dopolnjevanje z ostalimi otroškimi igrali iz našega programa, kakor tudi možnost dopolnitve posameznih gugalnic z dodatnimi gugali. 

 

 • Umestimo jih lahko v krajinske in mestne parke, otroška igrišča ob šolah in vrtcih, javne površine in zelenice ter tudi zasebna igrišča in površine namenjene animaciji, igri in razgibavanju otrok.

 

 • Gugalnice Kreal so certificirane in zasnovane ter izdelane po vnaprej določenih standardnih dimenzijah ali v skladu z željami investitorjev.

Na voljo imamo enojne ali dvojne gugalnice, ter priljubljene gugalnice s košaro (gnezda).

 Plezalne stene

Vedno bolj pa so med otroci popularne tudi plezalne stene. Ker se otroci danes radi soočajo z izzivi v kombinaciji z adrenalinom, so plezalne stene idealen element, ki se uvršča med letos popularna zunanja otroška igrala.

Otroška zunanja igrala
Otroška zunanja igrala

Med izjemno atraktivnimi plezalnimi stenami je Zunanje urbano igralo Hot Horse InterActive, ki omogoča plezanje po plezalni steni s pomočjo usmerjanja preko LED trakov. Po pritisku na gumb “GO”, ima plezalec nalogo, da spleza po plezalni poti, ki je osvetljena z zelenimi led diodami. Z vsakim naslednjim pritiskom na gumb “GO”, se prižge druga kombinacija LED traku in s tem plezalne smeri, naloga plezalca pa je, da prepleza vse “barvne kombinacije”.

Nevomno, izjemno atraktiven element, ki otrokom omogoča izjemno doživetje. Igralo je odlično za dopolnitev turističnih kapacitet javnih ustanov in zasebnih obratov (hoteli, apartmajska in turistična naselja,…) ter za zapolnitev animacijskih kotičkov v trgovskih centrih, ob bencinskih servisih, počivališčih, ipd…

Drugi del tega igrala s prečno, visoko kakovostno, aluminijasto, prečno letvijo, omogoča otrokom dvigovanje celotnega telesa, pri tem pa jih, za vsak dvig telesa, osvetljeni LED trakovi motivirajo, da otroci telo dvignejo čim več krat.

Poleg tega so na igralu tudi pametni senzorji, ki so namenjeni vzpostavljanju in koordinaciji ravnotežja, hkrati pa spodbujajo otroka, da lovi ravnotežje s svojo telesno težo.

Zunanje urbano igralo Hot Horse InterActive sodi med urbana igrala, ki se lahko umestijo na manjša ali večja športna in otroška igrišča, pred nakupovalne centre ipd.

Tobogani in drče

Tobogani so nedvomno eden izmed najpriljubljenih otroških zunanjih igral. Predvsem so otroci navdušeni nad nekoliko bolj zahtevnimi in inovativnimi tobogani, kot so spiralni tobogani, kovinski tobogani, ki so daljši, po obliki pa za spuščanje bolj zanimivi ter omogočajo boljše adrenalinsko doživetje.Vodni tobogani Kreal

Naše tobogane odlikuje kakovostna in trpežna izdelava iz kovine in aluminija, odpornega na vremenske razmere. Prvenstveno so primerni kot zunanja otroška igrala, sicer pa jih je mogoče uporabiti tudi v okviru opremljanja otroškega notranjega poligona oz. igrišča.

Izjemno aktualni pa so tudi vodni tobogani na kopališčih, ki popestrijo kopanje. Vodni tobogani za otroke so lahko  postavljeni ob kopališke bazene kot samostojna otroška igrala ali pa jih kombiniramo skupaj z ostalimi napravami ter opremo za zunanje kopališče ali bazen.

Poligoni

Tudi poligoni sodijo v priljubljena otroška zunanja igrala.

V našem programu ponujamo vrhunske poligone za otroke, ki omogočajo otrokom različnih starosti najrazličnejše gibalne izzive. Otroški poligoni, ki jih vrtci in druge šolske ter športne ustanove uporabljajo za gibalno motivacijo otrok, so izdelani po vseh sodobnih varnostnih standardih in smernicah. Poligoni so izdelani po meri naročnika ter so specifično opremljeni z napravami in igrali za spodbujanje najrazličnejših motoričnih in senzoričnih iger. Tako otroke spodbujajo k igri na poligonu, kjer otroci krepijo svoje motorične, gibalne in umske sposobnosti hkrati.

Koristi in prednosti, ki jih prinašajo otroška zunanja igrala iz aluminija (napram plastičnim in lesenim igralom)

Otroška zunanja igrala iz robustnega, trpežnega in kakovostnega aluminija, zagotavljajo številne prednosti:

 • Dolgotrajno obstojnost, trpežnost. Primerni so za vse vremenske razmere, saj je aluminij odporen na vremenske vplive in zagotavlja dolgo življenjsko dobo.
 • ne vpijajo UV žarkov
 • Nizke stroške vzdrževanja in sproščeno igro ter gibanje najmlajšim, kot tudi starejšim.
 • Možnost kombiniranja s številnimi raznovrstnimi elementi zunanjih otroških igral – modularnost
 • Raznovrstna zunanja igrala za otroke iz aluminija celovito vplivajo na celosten razvoj otroka, saj jim omogočajo urjenje gibalnih, senzoričnih, motoričnih kot tudi umskih sposobnosti. S plezanjem pomagajo krepiti mišice ramenskega obroča in mišice trupa, posamezni sklopi pa vzpodbujajo k skupinski igri otrok ter zmanjševanju negativnih posledic sodobnega časa. Prav tako tudi z drugimi elementi spodbujamo miščno aktivnost pri otrocih, hkrati pa otroška zunanja igrala spodbujajo otroke tudi k samostojnosti, druženju, vztrajnosti in samozavesti.
 • v primerjavi s plastiko, ki je zdravju škodljiva, aluminij ne oddaja škodljivih snovi, torej je zdravju bolj prijazen.

 

Rate this post

Kreal

Poglej objave od Kreal
Kreal inženiring d.o.o., Hajdoše 109B, 2288 Hajdina, Slovenija. M: +386 41 748 336
Scroll to top