Vadba na prostem

Rekreacijska in kolesarska pot Parenzana ob opuščeni železniški progi, ki je povezovala Trst in Poreč, danes pomeni pomembno povezavo turistične ponudbe. Na poti se nahajajo štirje muzeji, soline, Evfrazijeva bazilika, zvezdarna in še mnogo drugih znamenitosti. Domačini in obiskovalci uporabljajo pot za rekreacijo. Pot je razmeroma dolga, zato se ljudje na določenih točkah ustavljajo.

V dveh predhodnih projektih smo želeli dvigniti atraktivnost kolesarske in pohodne poti in dosegli smo ugoden odziv domačinov ter obiskovalcev. Ker so to turistične občine, smo želeli povečati atraktivnost in obisk ter posledično tudi povečati prihodke občin.

  • obiskovalcev je bilo kljub obnovam še vedno premalo oz. so se na poti zadrževali premalo časa,
  • premalo opazna promocija turistične ponudbe občin in označbe, kje pot poteka v naravi,
  • nizka fizična aktivnost domačega prebivalstva.

Višji svetovalec za evropske projekte iz občine Izola je dejal, da potrebujejo partnerja, ki bi jim omogočil, da

  • bi s postavitvijo vadbišč poti dodali športno noto,
  • s svojstvenimi rešitvami bi animirali obiskovalce, da bi se dlje časa zadrževali ob poti,
  • s celovito komplementarno rešitvijo pa bi nadgradili okolico in jo naredili privlačno tudi turistom.

V okviru projekta smo tako dodali  vadbene postaje na štirih lokacijah s preko 30 vadbenimi objekti. Na račun vadbenih postaj sta se obisk in zadrževanje na poti bistveno podaljšala, obenem pa se je povečala tudi prepoznavnost poti in promocija turistične ponudbe občin. Posebnost predstavlja poligon s sončno uro štoparico. 

»Kreal je ponudil izvirne rešitve za rekreacijo in fitnes na prostem,  ki jih odlikujeta estetika in funkcionalnost, pri čemer ni nepomembno, da je uporabljen aluminij, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo v zahtevnem obmorskem klimatskem pasu.«

Scroll to top