Moderna kočija

kocija-nazaj-na-konja-min
kočija
moderna kočija
kočija 2
moderna kočija
moderna kočija podjetja kreal

Moderna kočija – izzivi

Kočije za turistično vožnjo ponujajo veliko zabave in so priljubljena ponudba za različne kategorije uporabnikov. Zaradi različne ponudbe, lokacije prevoza, trajanja vožnje ter števila potnikov, so se razvile različne oblike kočij, različnih funkcionalnosti.

Težave pri prevozu oseb s kočijo

Pri prevozi s kočijami se srečujemo z novimi izzivi, vezanimi na varnost. Vključevanje kočij v standardni promet prinaša tveganja, saj je kočija lahko prepozno prepoznana kot počasno vozilo. Vidnost in signalizacija sta pomembna dejavnika. Kočije za prevoz večjih skupin oseb so toge in težke, predstavljajo težavo za vprego. Zaradi višine klasične kočije je dostop ljudi z omejenim gibanjem otežen in zahteva pripomočke in pomoč pri vstopu in izstopu. Vožnje na daljše relacije zahtevajo udobje pri vožnji in dodatne funkcije.

Moderna kočija Kreal

Koncept moderne kočije je grajen na zasnovi ogrodja, ki omogoča spuščanje in dvigovanje kabine kar omogoča gibalno omejenim samostojen pristop ali celo samostojen dostop z invalidskim vozičkom. Kočijaški del je ločen od kabine in omogoča skoraj 180 stopinjsko vrtenje in s tem izredno dobro vodljivost in vozne lastnosti.

Varnost vožnje je zagotovljena z dobro signalizacijo na  sami kočiji ter kamero za vidnost za kočijo. Udobnost vožnje je zagotovljena z dvojnim vzmetenjem, ki vključuje mehanizem obešenja kabine ter prilagodljivo vzmetenje. Celotna  konstrukcija, razen gredi in povezave med kabino in kočijaškim delom je iz aluminija, kar pomeni do 3 krat nižjo težo glede na primerljivo kapaciteto kočije.

Dodatne možnosti in razvoj

Vgradnja mehanizma za dvig in spust kabine kočije z daljinsko regulacijo, dodatne naprave za  udobno vožnjo kot so hladilnik, TV, Internet s samostojnim napajanjem. Nadgradnja kočije z elektro pogonom za pomoč pri pogonu ali za samostojno vožnjo z elektro pogonom.