Zunanje tematsko igralo Letalo

 • primerno za vsa otroška igrišča in mestne parke,
 • omogoča zabavo, otroško igro in učenje skozi rabo najrazličnejših tehnoloških pripomočkov (simulacija hitrosti vrtenja propelerja, simulacija letalskih komand, zvočni in vizualni učinki, (simulacija delovanja letališča, simulacija vožnje z letalom, …),
 • spodbuja otroško domišljijo in kreativnost ter osnovno razgibavanje otrok (plezanje po plezalnih mrežah, spust po toboganu, …),
 • enostavna in hitra možnost dopolnitve z dodatnimi otroškimi igrali.
Teža250 kg
Dimenzije9 × 8 × 2,5 m

Zunanje tematsko igralo Letalo

je otroško igralo, katerega osnovni in osrednji objekt je letalo, ki vključuje igrala in naprave za igro in razvoj motorike otrok (najrazličnejša plezala, tobogan, mostiček, plezalne mreže). Senzorične pripomočke kot je simulacija propelerja (narejen iz LED stripov, ki omogoča simulacijo prikaza hitrosti vrtenja propelerja) ter ostale najrazličnejše pripomočke za igro ter učenje.

tematsko igralo letaloZunanje tematsko igralo Letalo je primerno za postavitev na katerokoli zunanje športno ali otroško igrišče.  Na javnih ali zasebnih površinah, za mestne parke in v parke vseh turističnih nastanitev ter kapacitet, ki jim je v interesu urediti otroški kotiček za domišljijsko igro, sprostitev, rekreacijo in druženje otrok.

Zunanje tematsko igralo Letalo je mogoče izdelati povsem po merah in željah naročnikov, sicer pa so okvirne predvidene dimenzije letala približno 9 metrov razpon kril ter 8 metrov v dolžino. Slovensko znano postavitev zunanjega tematskega igrala Letalo, lahko vaši otroci izkusijo na Letališki cesti, v bližini Vodnega mesta Atlantis ter nakupovalnega središča BTC, v Ljubljani.

Z namenom, da zunanje tematsko igralo Letalo, zraven igre in sproščene, domišljijske zabave ter rekreacije, otrokom nudi tudi možnost učenja, je v sklop igrala dodan tudi  sistem igre za simulacijo krmiljenja letala v pilotski kabini. Z njim lahko otroci izkusijo preprosto simulacijo pravih letalskih komand.  

Hkrati vsebuje, sklop igrala, tudi sistem generiranja energije preko igre ter dodatne zvočne in vizualne učinke, z možnostjo predvajanja poljubnih vsebin (delovanje letališča, vožnja z letalom, ….).

zunanje igralo konstrukcija
Postavljanje osnovne konstrukcije zunanjega igrala Letalo, na Letališki ulici v Ljubljani.

Rep letala omogoča razne oprijeme na palični konstrukciji letala ter izvajanje otroških vaj z lastno težo. Njegovo odprtino pa otroci koristijo kot vhod v trup letala. Kabinski del letala je polzaprt prostor s  komandno ploščo, ki omogoča simulacije  pilotiranja. Do kabinskega dela se pride skozi trup ali iz obeh kril.

Krili na letalu sta dvonivojski in zaprti z mrežami, ki  znotraj kril, tvorijo tunelske strukture za plezanje. Posamezni segmenti letala so zaprti s plezalno steno, vhod v krila letala pa je omogočen iz kabine ter iz strani (drog, vrv).

Prostor nad kabino je zaprt z mrežo ter dostopen iz kabine ter od zunaj preko plezalne mreže. Na višini 3 metrov je vhod na tobogan.

Zunanje tematsko igralo Letalo ter oprema in igrala v sklopu letala

 • plezalne mreže v skupni površini 60 kvadratnih metrov
 • tobogan v višini 3 metre
 • drogovi za fitnes
 • plezalna stena
 • plezalni drog
 • plezalna vrv
 • simulator letenja
 • elisa in vizualizacija letenja
 • sistem generiranja in shranjevanja toka

Zunanje tematsko igralo Letalo je izdelano v skladu z vsemi varnostnimi certifkati, ki zagotavljajo varno otroško igro in hkrati dolgo življensko dobo zunanjega igrala na prostem.

Izposojevalnica