Energijsko kolo

Pretvarjanje poganjanja pedal za ustvarjanje mehanske energije, svetlobe in zvoka.

Šifra: PSY014 Kategorije: , ,

Sedite na sedež in začnite poganjati pedala in videli boste, da se energija, ki jo vložite, na zaslonu pretvori v druge oblike energije.

“Energijsko kolo”, je kreativen in izobraževalni način za prikaz pretvorbe mehanske energije v druge oblike energije, kot sta svetloba in zvok. Uporabniki  poganjajo pedala in opazujejo, kako se njihov napor pri potiskanju pedalov preoblikuje in prikaže kot različna vrsta energije.

Fitnes in zabava: Poleg izobraževalnih namenov se energijsko kolo  uporablja  v rekreacijske namene. Telovadnice ali fitnes centri lahko ta kolesa vključijo v svoje objekte, kar obiskovalcem omogoči ustvarjanje energije med vadbo. Ta koncept tako združi telesno pripravljenost z ustvarjanjem čiste energije.

 Na oddaljenih lokacijah ali lokacijah se  lahko energijsko kolo uporablja kot majhen generator električne energije. Lahko se uporabi za napajanje LED-luči, majhnih elektronskih naprav ali celo za polnjenje baterij, kar ponuja praktično rešitev za energetske potrebe v določenih okoljih.

Na splošno ima koncept energijsko kolo potencial, da je poučen in zabaven, hkrati pa spodbuja razumevanje energetskih načel in spodbuja bolj trajnosten pristop k porabi energije.

Razvoj interaktivnih naprav ima za cilj učenje in stimulacijo gibanja ter podpira razvoj pametnih skupnosti.

Izposojevalnica