Plezale stene za otroke [Najbolj priporočljive za leto 2020]

Za vse tiste, ki se zanimate za plezalne stene za otroke, so spodaj predstavljeni modeli otroških plezalnih sten po katerih je v Sloveniji, v minulih letih, bilo največ zanimanja, na podlagi beleženja zanimanj naših strank, pa smo sestavili lestvico najbolj trendovskih plezalnih sten tudi za leto 2020:

Enostavno otroško plezalo KIDS

plezalna stena za otroke kidsEnostavno plezalo za najmanjše otroke. Primerno za učenje prvih plezalnih veščin. Uporabno na otroških igriščih in igriščih ob vrtcih. Pomuja možnost poljubne nastavitve plezalnih oprimkov ter poljubne izbire dimenzij (višina, širina) plezala.

Modularna/sestavljiva plezalna stena za otroke

prenosljive plezalne stene za otroke

Možnost povečevanja dimenzij plezalne stene, možnost nadgradnje z dodatnimi stenami v širino, možnost začrtane postavitve plezalnih oprimkov ali samostojne postavitve oprimkov. Robustna, varna in stabilna konstrukcija in ogrodje iz aluminja, prenosljiva plezalna stena, ki jo lahko postavite na zunanje igrišče in ob slabem vremenu ali neustrezni sezoni, pospravite na varno v zaprti prostor. Možnost povečevanja dimenzij plezalne stene, možnost nadgradnje z dodatnimi stenami v širino, lahko jo uporabite tudi kot eno izmed otroških igral na otroškem poligonu.

Različne plezalne stene za otroke
[v okviru otroških poligonov in ostalih igral]

plezalni poligon

Poševne plezalne stene z možnostjo poljubne izbire plezalnih oprimkov, višine plezalne stene, naklona in vrste materiala ogrodja. Vključujejo še različne konstrukcije plezalnih mrež (plezalni dimnik, pajkova mreža, klasični kvadrati za plezanje) ter plezalno letev.

Plezalne letve z drogi za dvigovanje trupa

plezalne letve

Možnost izdelave po meri, robustna, kovinska konstrukcija, možnost samostojne izbire prečnih letev, poljubne določitve dimenzij, primerne za otroška in športna igrišča ter street work out poligone.

Pametne plezalne stene za otroke, e Climberpametne plezalne stene za otroke

Pametna plezalna stena Kreal e Climber, omogoča otrokom spoznavanje z začetnimi koraki plezanja s pomočjo povezave plezalne stene z mobilno aplikacijo. Mobila aplikacija omogoča izbiro plezalne smeri in težavnosti, beleženje napredka plezanja ter deljenje plezalnih sposobnosti z učitelji, mentorji in trenerji plezanja. Podrobnosti pametne plezalne stene za otroke Kreal e Climber, so predstavljene, na povezavi.

Usločena plezalna stena za otroke s plezalno mrežo

usločena plezalna stena

Možnost otroškega plezanja s pomočjo vrvi, možnost navpičnega plezanja s pomočjo plezalnih mrež, primerno za zunanja otroška igrišča. Konstrukcija iz vrhunskega, vremensko odpornega aluminija.

Plezalni drogi poljubnih višin

plezalni drogi

Primerni za dvigovanje trupa, odlično v kombinaciji s plezalnimi letvami. Primerno za poljubne površine, kvadrature od 25 kvadratnih metrov naprej.

Preberite še:

Ali imeti plezalno steno doma – da ali ne?

V današnjem svetu hitrega tempa, velikokrat ostajamo ločeni od narave in nekaterih elementarnih gibanj, med katere zagotovo sodi tudi plezanje. Plezalna stena doma je zato odličen pripomoček in bližnjica do razvoja specifičnih motoričnih sposobnosti, kar je pomembno predvsem za otroke. Plezanje je zraven fizične vadbe tudi mentalni trening načrtovanja. V članku [1] zasledimo trditev, da je naše telo grajeno za plezanje in vgrajeno v naš DNA.

Zakaj nam koristi plezanje?

Evolucija razvoja človeka temelji na tem, da smo se razvili iz primatov, ki so živeli na drevesih. S  prehodom na hojo na tleh se je človeško telo posledično zelo spremenilo. Danes se srečujemo s številnimi bolezenskimi  znaki, ki so posledica prisiljene drže.  Zaradi tega je plezanje koristno in potrebno za vse generacije in ne samo za otroke.

Za samo vadbo elementov plezanja ne potrebujemo velikih plezalnih sten, zato je plezalna stena za doma lahko umeščena v naše stanovanjske prostore. Na spletni strani najdete navedene različne vrste plezalnih sten. Prav tako je cena plezalne stene dosegljiva povprečni situirani družini kar se lahko pozna pri manjšem obsegu stroškov za plezalne centre.

Kako izgledajo domače plezalne stene za otroke (ki tudi niso pretirano drage)?

Motivacijo in stimulacijo za plezanje smo v Krealu skupaj s partnerji zato postavili na prvo mesto ter razvili nekaj sistemov, ki s svetlobnimi in zvočnimi učinki vzpodbujajo k intenzivni vadbi in tekmovalnosti. Našim uporabnikom pa želimo ponuditi še bistveno več, predvsem v cilju učenja plezanja skozi igro.

Ključna funkcionalnost, ki jo predstavlja sistem otroške plezalne stene Kreal eClimber  je izbira, vodenje in spremljanje vadbe plezanja, ki je krmiljeno preko mobilne in spletne aplikacije. Sistem plezalne stene za otroke, na ta način omogoča učinkovito vadbo ter izmenjavo informacij z izkušenimi plezalci in trenerji. Vadba plezanja se prične pri vadbi oprijemov, ki ne potrebuje velikih plezalnih sten, kar potrjuje tudi šampionka Mina MARKOVIČ.

 

 

Načrtovanje in izdelava stene zahteva poglobljena  znanja, zato so v razvoj vključeni tehnološki partnerji [2] in plezalci, ki jim je plezanje šport, zabava, posel ter predvsem način življenja  No.1 Climbing Wall™.

5/5 - (1 vote)

Kreal

Poglej objave od Kreal
Kreal inženiring d.o.o., Hajdoše 109B, 2288 Hajdina, Slovenija. M: +386 41 748 336