Otroška igrala za javne površine [Izbor trinajstih, ki med našimi strankami vzbujajo zdaleč največ zanimanja]

V tem zapisu, predstavljamo otroška igrala za javne površine, ki so v zadnjem času, med našimi naročniki, požela največ zanimanja. Za njih se odloča največ naših naročnikov – bodisi zaradi njihove praktičnosti in enostavne povezanosti z drugimi otroškimi igrali, s katerimi se lahko opremi celotno otroško igrišče, bodisi zaradi tega, ker so opremljevalci obstoječih otroških igrišč, iskali dodatna otroška igrala, ki jih njihovo igrišče, še ni vsebovalo.

Pametna plezalna stena eClimber Kreal

Pametna plezalna stena eClimber KrealMed najbolj zanimivimi igrali za otroška igrišča, med našimi interesenti, v zadnjem času, največ zanimanja seveda povzroča pametna plezalna stena Kreal e-Climber, ki jo opremljevalci otroških igrišč uporabljate ne samo na javnih površinah (mestni parki, rekreativna območja,…) ampak tudi na igriščih za vrtce in šole, manjših, mestnih parkih in drugod.

Glavni odliki pametne plezalne stene sta prenosljivost in možnost povezave z mobilno aplikacijo, ki vaditeljem in učiteljem vadbe plezanja, omogoča spremljanje napredka plezanja kar preko mobilne aplikacije.

Več o pametni plezalni steni eClimer Kreal, si lahko ogledate na povezavi.

Zunanje urbano igralo Hot Horse InterActive

Zunanje urbano igralo Hot Horse InterActiveZunanje urbano igralo Hot Horse InterActive zanima ne samo opremljevalce otroških igrišč v bližini vrtcev, šol in mestnih parkov, temveč tudi naročnike, ki imate interes postaviti otroška igrala za javne površine tudi v bližino ali pred trgovske centre, pred svoje turistično, gostinske kapacitete (apartmaje, hotelska naselja, kampe, športne poligone, avtocestna in druga počivališča, ipd…)

Odlika zunanjega otroškega igrala Hot Horse InterAktive ni samo, da omogoča otrokom brezskrbno in varno igro (saj ustreza vsem varnostnim standardom), temveč predvsem v tem, da vključuje najrazličnejše elektronske senzorje in naprave, ki pomagajo in motivirajo otroke k izvajanju razgibalnih in rekreativnih vaj, na igralu.

Posebej nameščeni senzorji omogočajo elektronsko merjenje dvigovanja otroškega telesa, posebni senzorji pa spremljajo in pomagajo otrokom tudi pri lovljenju ravnotežja, na igralu.

Podobno kot pametna plezalna stena eClimber Kreal, vključuje tudi Hot Horse InterActive, del igrala, ki je namenjen plezanju, tudi tukaj pa otroke, dodatno k plezanju, motivirajo elektronske naprave in led osvetlitev.

Več o zunanjem urbanem, otroškem igralu Hot Horse InterActive, boste našli na povezavi.

Večnamenska otroška igrala za javne površine, s toboganom

Otroška igrala za javne površineRazmeroma pričakovano, med najbolj priljubljena otroška igrala za javne površine, sodi tudi večnamensko igralo, ki omogoča najrazličnejše možnosti plezanja, tobogan, v ozadju (na sliki) pa tudi dvojno (ali po potrebi, trojno) gugalnico in ostala otroška igrala.

Odlika tovrstnih otroških igral, primernih za javne površine, se izkazuje predvsem v izdelavi iz lahkotnega, trpežnega in vremensko odpornega aluminija, ki ne samo, da zagotavlja dolgo življensko dobo igral, temveč tudi nizke stroške vzdrževanja ter enostavno in hitro možnost dopolnitve otroškega igrišča, z dodatnimi igrali.

Celotno ponudbo otroških igral, si lahko ogledate na povezavi.

Vedno zanimive gugalnice in gnezda, ki se jih otroci nikoli ne naveličajo

Gugalnice in gnezda Kreal
Gugalnice in gnezda Kreal

Gugalnica je nepogrešljiv element otroških igral za javne površine.

Otroci se zelo radi gugajo, pri tem pa razvijajo tudi svoje motorične veščine, kot so vzdrževanje ravnotežja in koordinacija. Guganje je tudi eden izmed najboljših načinov, da preprečimo debelost pri otrocih, saj so pri guganju vključene vse mišične skupine. Poleg tega pa ima guganje tudi druge prednosti:

 • Okrepi otrokov trup ter mu pomaga razviti ravnotežje.
 • Stimulira del možganov, ki otroku pomaga, da se lažje osredotoči.
 • Spodbuja razvijati grobo in fino motoriko.
 • Pomaga pri senzorični integraciji – to je postopek, kako možgani organizirajo in interpretirajo informacijo.
 • Učinkovito pomirja.
 • Vzpodbuja socialno interakcijo in razvoj

Poleg običajnih gugalnic so zelo atraktivne tudi t.i. gnezda, kjer se lahko guga več otrok hkrati. Krealove gugalnice in gnezda so primerne za manjše in večje otroke.

Poligoni in labiriniti kot zahtevnejša oblika otroške zabave

Otroška igrala za javne površine so vedno bolj opremljena tudi z raznimi poligoni in labiriniti, ki otrokom omogočajo urjenje umskih sposobnosti hkrati s fizično aktivnostjo.

Sodobni poligoni in labirinti vsebujejo številne elemente, ki od otrok zahtevajo razmišljanje in koncentracijo, da tekom igre zasledujejo smiselen cilj.

V našem programu ponujamo inovativne poligone za otroke, ki otrokom različnih starostnih skupin nudijo najrazličnejše gibalne in umske izzive. Otroški poligoni, ki jih vrtci in druge šolske ter športne ustanove uporabljajo za gibalno motivacijo otrok, so izdelani po vseh aktualnih varnostnih standardih in smernicah. Poligoni so izdelani v skladu s potrebami in željami naročnika. Opremljeni so z napravami in igrali za spodbujanje najrazličnejših motoričnih in senzoričnih iger.

Poligoni in labirinti za otroke – Kreal so primerni za različne starostne skupine ter so primerni za izvajanje najrazličnejših elementarnih vaj, skupaj z vadbo in motivacijo pri igri. Izjemno zanimiv je tudi poligon za vse generacije – Kreal, ki ga skupaj z otroci lahko uporabljajo tudi starši ter poskrbijo za telesno aktivnost.

Zunanja igrala za ravnotežje

Ravnotežnostna deska

Ker želimo z raznolikimi otroškimi igrali na prostem poskrbeti ne le za zabavo, temveč tudi za spodbujanje k telesni aktivnosti in pravilnemu razvoju otrok, je priporočljivo, da so otroška igrala za javne površine takšna, da zajemajo kar največ različnih telesnih aktivnosti in gibalnih sposobnosti otrok. Ravnotežnostna deska

Ravnotežje je eden izmed zelo pomembnih gibalnih sposobnosti, ki vplivajo na otrokov pravilen razvoj. 

V našem programu ponujamo odličen pripomoček za lovljenje ravnotežja, to je ravnotežnostna deskaKreal. Med otroci je zelo zanimiva in poskrbi za obilo zabave, smeha, hkrati pa otroke zelo dobro spodbuja k lovljenju ravnotežja.

Valovanje – zunanje igralo za ravnotežje

Izjemno priljubljeno med otroci je tudi zunanje igralo, ki deluje na princip valovanja. Elementi na njem so namreč “nestabilni” in otroci za hojo po njem potrebujejo veliko ravnotežja. otroško igralo valovanje

Krealovo zunanje igralo – valovanje se lepo poda v parke, vrtce, igrišča in drugod.  Lahko se uporablja kot samostojno igralo ali kot element večjega sklopa otroških igral.

Lahko ga uporablja več otrok hkrati (v vrsti), otrokom pa pri uporabi zagotavlja obilo zabave, hkrati pa od njih zahteva koncentracijo in zbranost ob lovljenju ravnotežja – torej lahko prepreči tudi motnje ravnotežja pri otrocih. 

Atraktivna otroška raketa

Inovativno otroško igralo za travnate površine pa je nedvomno tudi Raketa – Kreal. Otroška igrala za javne površine - Raketa

Ker je za uporabo Rakete potrebno plazenje po tleh, mora biti igralo umeščeno na travnate površine – otroška igrišča, mestni parki itd.

Otrokom nudi veliko zabave, domišlijsko igro in učenje, hkrati pa spodbuja gibanje otrok (plezanje po plezalnih mrežah, spust, …)  ter kreativnost ob uporabi igrala.

Zunanje otroško igralo Raketa sestavlja sklop mrež, ki skupaj tvorijo tunel z vhodom v repu in zaprtim prednjim delom.

V sredini ima vhod oziroma dostop do vrha trupa preko plezalne mreže ter na drugo stran (drugo krilo) spust po gumiranem traku.  V sredini trupa je plezalna stena po kateri otroci urijo svoje plezalne sposobnosti.

Vsestransko zunanje igralo Alu Play – Simple

Otroška igrala za javne površine mnogokrat sestavlja igralo Alu Play Simple – Kreal, ki je zaradi svoje enostavne sestave in hitre montaže ter možnosti prenašanja iz ene na drugo lokacijo, še posebno primerno za vse turistične in druge kapacitete, ki bi igralo želeli začasno ali sezonsko umestiti na otroška in športna igrišča.Otroška igrala za javne površine - Kreal.si

Konstrukcija iz kakovostnega alumunija zagotavlja dolgo življenjsko dobo, odpornost na vremenske vplive in varno uporabo za otroke. Igralo je možno nadgraditi ali dopolniti z drugimi igrali in igralnimi moduli, kot so:

 • tobogani
 • plezalne mreže
 • prehodne cevi
 • gugalnice itd.

Zunanje igralo Alu Play Simple je zasnovano tako, da ga je mogoče uporabiti kot osrednje igralo na srednje velikem otroškem, začasnem ali stalnem igrišču. Sestavljajo ga naslednji elementi:

 • osrednja, modularna in privzdignjena površina z dvema različno gostima plezalnima mrežama
 • plezalna ploskev s pomožno vrvjo
 • enostavna plezalna stena z oprimki
 • dodatni modul s tremi dodatnimi, različnimi vrstami plezalnih mrež.

Igralo Alu Play Simple je nekoliko večje, zato potrebujemo približno 40 kvadratnih metrov prostora.

Je izjemno uporabno, otroci ga obožujejo  – tako majhni, kot večji.

Horizontalna lestev

Lestev, namenjena plezanju, je za otroke vsestransko uporabno igralo, saj ga radi uporabljajo na več načinov.

Otroška igrala - lestev

Horizontalna lestev je izdelana iz aluminija, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo, varno uporabo, otrokom pa nudi zabavo in urjenje njihovih gibalnih sposobnosti hkrati. Vzpenjanje po lestvi zahteva od otrok ravnotežje in moč.

Primerno je za travnate površine, podlage iz peska ali površine z mehkejšo podlago (igrišča, parki, šole itd.). Uporabljajo jo lahko manjši otroci pa tudi odrasli.

Večni trampolin

Trampolinov se otroci nikoli ne naveličajo. Gre za zelo učinkovito telovadno orodje, ki ti pomaga krepiti ravnotežje, kondicijo in koordinacijo telesa, hkrati pa poskrbi tudi za ure kratkočasja za otroke.

otroška igrala za javne površine

Trampolini so v uporabi od približno 2. leta starosti otrok do odrasle dobe. Umestimo jih lahko na razne površine – parke, igrišča in druge primerne površine, izjemno popularni pa so tudi za domačo uporabo v okolici hiše.

Trampolin – Kreal je kakovosten trampolin dimenzije 100x100cm, ki je izredno praktičen in uporaben, saj ne zavzema veliko prostora. Odlikuje ga vrhunska kakovost

Vodna zabava z vodnimi tobogani

Vodni tobogani za otroke so nepogrešljivo igralo za praktično vsako kopališče.

Kovinski vodni tobogani pa so zaradi svojih lastnosti najboljša izbira, saj zagotavljajo:

otroška igrala za javne površine
 • vremensko odporno izdelavo
 • stabilnost in varnost uporabe
 • visoko zaščitno kovino, odporno na UV žarke
 • kemični premaz kovine, ustrezen zahtevam standarda BS EN 1176-1
 • profilirano pločevino z zaobljenimi robovi
 • primernost za vse starostne skupine otrok.

Primerni so za otroška ter športna kopališča, hkrati pa tudi za vse površine javnega značaja (mestne plaže in kopališča, postavitev ob najrazličnejših turističnih kapacitetah: hoteli, apartmajska naselja, termalne riviere, kampi,…).

Kovinski tobogani omogočajo:

 • visoko življensko dobo,
 • večjo obremenitev v sezonskih špicah,
 • maksimalno odpornost na vremenske spremembe in
 • temperaturna nihanja ter varnost pri uporabi tobogana.

Otroška miza za otroško ustvarjanje

Otroška miza Kreal iz aluminija v kombinaciji z lesom, je naravnost odličen pripomoček za ustvarjalnost otrok, ravno tako lahko služi za uživanje ob hrani in pijači ter druženje.

otroška igrala za parke

Lahko ga namestimo v sklopu drugih otroških zunanjih igral ali pa kot samostojno zunanje otroško igralo – v okolici doma, v parkih, igriščih, turističnih nastanitvah in drugje. Ker ne zavzema veliko prostora, je igralo zelo praktično za uporabo.

Otroška miza je primerna za mlajše kot za starejše otroke, in je tako v uporabi več let. Je odličen pripomoček tudi za praznovanja rojstnih dne in podobnih zabav, kjer se zbere več otrok in uživa v uporabi najrazličnejših igral iz našega programa popolnih in naprednih zunanjih igral za otroke.

Napredna plezalna stena e-zunaj

Napredna plezalna stena Kreal je primerna tako za domačo kot za profesionalno rabo.

Omogoča povezavo z mobilno aplikacijo, ki uporabnikom nudi razne dodatne funkcionalnosti:

Igrala za otroke - plezalna stena
 • spremljanje plezanja;
 • spremljanje napredovanja v plezanju;
 • izbira težavnostne plezalne smeri;
 • komunikacija z ostalimi, npr. s trenerjem;
 • izmenjava informacij s trenerjem plezanja.

Gre za izjemno napredno obliko plezalne stene, ki jo otroci in mladostniki zelo radi uporabljajo.

Pametno plezalno steno odlikuje slovenska izdelava in slovenščina (jezik uporabe).

Zunanje tematsko igralo – LATALO

Zunanje tematsko igralo Letalo je primerno za postavitev na zunanja športna ali otroška igrišča, na javne ali zasebne površine, mestne parke in v turistične nastanitve. Primerno je pravzaprav za vse kapacitete, ki želijo urediti popolen otroški kotiček za zabavo, domišljijsko igro, sprostitev, rekreacijo in druženje otrok.

otroška igrala za javne površine

Zunanje tematsko igralo LETALO -Kreal sestavlja osrednji objekt letalo, ki vključuje:

 •  igrala in naprave za igro in razvoj motorike otrok (najrazličnejša plezala, tobogan, mostiček, plezalne mreže), 
 • senzorične pripomočke kot je simulacija propelerja (narejen iz LED stripov, ki omogoča simulacijo prikaza hitrosti vrtenja propelerja) ter
 • najrazličnejše pripomočke za igro ter učenje.

V sklop igrala je dodan tudi sistem igre za simulacijo krmiljenja letala v pilotski kabini, s katerim otroci lahko izkusijo preprosto simulacijo pravih letalskih komand. Hkrati vsebuje tudi sistem generiranja energije preko igre ter dodatne zvočne in vizualne učinke, z možnostjo predvajanja poljubnih vsebin (delovanje letališča, vožnja z letalom, itd.).

Zunanje tematsko igralo Letalo je izdelano v skladu z vsemi varnostnimi certifkati, ki zagotavljajo varno otroško igro in hkrati dolgo življensko dobo zunanjega igrala na prostem.

Poligon za otroke Piran

Med igrali, ki nedvomno navdušujejo otroke, se znajde tudi izjemno atraktiven otroški poligon Piran.

Poligon je primeren za predšolske otroke, kot tudi za nekoliko večje. Postavimo ga lahko ob vrtce, šole, na športna igrišča ali druge površine primerne za zabavo in rekreacijo otrok.

Otroški poligon Piran sestavljajo številni elementi, ki jih lahko po želji prilagodimo:

otroška igrala za javne površine
 • drsni, kovinski tobogan z varovalnimi stranicami
 • manjša plezalna stena
 • 4 pohodni sklopi, ki predstavljajo prehode med posameznimi izzivi
 • manjša, polkrožna plezalna lestev
 • mrežasta ovira za prehod (spodbuja lovljenje ravnotežja otrok)
 • dvojna, poševna mrežasta ovira (za plezanje)
 • prehodna cev
 • mrežasto plezalo v obliki pajkove mreže

Poligon omogoča otrokom uporabo domišlije pri sami uporabi in kombiniranju elementov, ravno tako njihovo kreativnost, hkrati pa spodbuja gibalne sposobnosti.

Njegovo ogrodje je izdelano iz trpežnega aluminija, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo. V skladu z varnostnimi certifikati, vsa naša igrala za otroke, zagotavljajo maksimalno varnost uporabe vseh igral.

Priljubljeni tobogan – Drča

Kovinski tobogan Drča je primeren za postavitev na vsa otroška ter športna igrišča, hkrati pa tudi na vse površine javnega značaja, ter ob turistične kapacitete.

Prednosti naših kovinskih toboganov so prevsem:

otroška igrala
 • Nimajo ostrih robov,
 • dolga življenjska doba,
 • visoka odpornost na vremenske vpive,
 • stabilna konstrukcija,
 • varna uporaba za otroke,
 • izdelani so iz visoko zaščitne kovine, odporne na UV žarke,
 • primerni so za vse starostne skupine otrok,
 • primerno za različne igre (drsanje, plezanje, spust…).

Naročnikom ponujamo možnost izdelave tobogana po meri; samostojne izbire dolžine tobogana, kakor tudi možnost samostojne izbire števila potrebnih drč za spuščanje.

Poligon za otroke stare med 5-12 let

Vsestranski poligon za otroke je odlična ideja za popestritev šolskih igrišč, športnih igrišč ali drugih površin v turistično naravnanih krajih.

Zaradi svoje modularnosti in praktičnosti postavitve in uporabe, je priljubljen med naročniki kot tudi med uporabniki.

Primer takšne postavitve v Kranjski gori, kjer ga čez zimo lahko umaknejo zaradi snežnih aktivnosti:

otroška igrala za javne površine
Poligon, ki se lahko enostavno premika ali kombinira z drugimi elementi – Kreal

Poligone za otroke sestavljajo različni elementi:

 • Plezalo z rešetkasto vrvjo,
 • plezalna stena z vrvjo,
 • plezalna stena z oprijemki,
 • vrvni dimnik,
 • stopničasta lestev A, ki se na drugi strani, zaključi s plezalno steno,
 • stopnica in mrežna vodoravna lestev,
 • gugalnica,
 • tobogan,
 • gibljiv most,
 • brv.

Izjemna raznolikost igralnih elementov, možnost prilagajanja, mobilnost, visoka kakovost in varnost uporabe, naša otroška igrala za javne površine postavljajo pred konkurenco.

Oglejte si celotno ponudbo.

5/5 - (1 vote)

Kreal

Poglej objave od Kreal
Kreal inženiring d.o.o., Hajdoše 109B, 2288 Hajdina, Slovenija. M: +386 41 748 336