Razumeti Teqball igro in pravila

Miza TEQ je bila zasnovana tako, da ponuja številne možnosti za ljubitelje športa vseh starosti in ozadij. TEQ ONE je prva profesionalna različica tabele TEQ, izdana leta 2014.

Če ste profesionalni športnik ali če samo iščete zabavno dejavnost, s katero bi izboljšali svoje

koordinacijo, spretnosti z žogo in kognitivne sposobnosti, boste lahko našli svojega teqsport. Teqball je najstarejši in najbolj priljubljen šport v skupini, ki vključuje tudi teqvoly, teqpong, teqis in

qatch. Teqball je najhitreje rastoči šport na svetu. Ima že več kot 130 nacionalnih zvez po vsem svetu s ciljem, da se vključi na poletnih olimpijskih iger v Los Angelesu leta 2028.

Teqball je šport, ki je bil ustvarjen leta 2012 v Madžarski. Gre za kombinacijo nogometa in namiznega tenisa, kjer se igra na posebni mizi z ukrivljeno površino. Na mizi so črtasti trakovi, ki preprečujejo, da bi žoga odskakovala previsoko, kar dodaja izziv igri. Igra se lahko odvija med dvema igralcema (singles) ali med štirimi igralci (doubles).

Cilj teqballa je prenesti žogo nazaj na nasprotnikovo stran mize z uporabo nog, glave ali katerega koli dela telesa, razen rok. Ta omejitev poudarja izjemno uporabo nogometnih veščin in nadzora žoge.

Teqball je precej zahteven šport in igralci morajo imeti dobro motoriko, hitrost, moč, agilnost in koordinacijo, da lahko igrajo uspešno. Sodelovanje v tej igri lahko pomaga pri razvoju različnih vidikov motoričnih sposobnosti, še posebej, ko gre za obvladovanje nog in ravnotežja.

Kar se tiče razvoja motoričnih sposobnosti, je teqball lahko koristen za:

  • Koordinacija: Igra zahteva natančen nadzor nog, saj morajo igralci zanesljivo prenašati žogo in izvajati različne tehnike.
  • Ravnotežje: Zaradi ukrivljene površine mize in hitrega gibanja igralcev se izboljša sposobnost ohranjanja ravnotežja.
  • Refleksi: Hitrost igre in nepredvidljivost gibanja žoge spodbujata hitrejše odzive igralcev.
  • Natančnost: Igralci morajo ciljati na majhne površine mize, kar zahteva natančnost pri izvajanju gibov.
  • Hitrost: Igra spodbuja hitre in agilne gibe, kar lahko izboljša hitrost igralca.

Skupaj z zabavnostjo in konkurenco teqball ponuja tudi možnost razvijanja motoričnih spretnosti in fizične pripravljenosti, kar je lahko koristno za igralce vseh starosti. Je odličen šport za izboljšanje nogometnih veščin in ohranjanje kondicije.

Rate this post