Ideje za team building – Najbolj popularne team building ideje leta 2020

Spodaj so predstavljene super ideje za team building. Team building je termin, ki se uporablja za različne vrste aktivnosti za socialno interakcijo, ekipno delo ter aktivno druženje. Je ena izmed razširjenih metod za razvoj timov v organizacijah, saj se z aktivnostmi razvijajo organizacijske spretnosti, gradi zaupanje znotraj kolektivov in spodbuja ciljno usmerjeno delovanje ekipe kot celote. Več študij je pokazalo, da ta metoda pozitivno vpliva na kolektivno produktivnost znotraj podjetij.

V nadaljevanju bomo navedli 10 raznovrstnih idej za team building za vse okuse in priložnosti.

ideje za team building1. Plezanje po steni Kreal e-climber

Plezanje je ena od naravnih oblik gibanja, ki v zadnjem času dobiva vedno več privržencev. Plezanje po steni je kombinacija športa in zabave, ter spodbuja koordinacijo, fizično aktivnost, lahko se pa iz njega sestavi zanimivo skupinsko tekmovanje.

Stena Kreal e-climber je na voljo za najem in jo je možno postaviti v katerokoli okolje in je tudi uporabnikom prijazna, saj omogoča individualne izbore poti in analize. Omogoča vam povezavo z mobilno aplikacijo, kjer lahko spremljate svoj napredek , izbiro težavnostne plezalne smeri, in izmenjavo informacij z drugimi udeleženci. Prednosti najema stene Kreal e-climber je, da niste vezani na prostor, saj se lahko dostavi kamorkoli, prav tako pa omogoča celotni skupini sledenje rezultatov, skupno seštevanje in primerjavo. Prav tako zanjo ne potrebujete team buliding mentorja, saj lahko preko aplikacije sami izbirate težavnost poti in si nastavite treninge po meri.

Več informacij o steni: https://www.kreal.si/izdelek/plezalna-stena-kreal-e-climber/

2. Interaktivna avtocesta

Za utrjevanje mišic načeloma ne potrebujemo uteži, saj lahko ob pravilni vadbi za obteževanje lahko uporabljamo kar svoje telo. Tako bi lahko plezanju po steni dodali še zabavno interaktivno igro, ki bo poskrbela za zanimivo tekmovanje med skupinami in sodelovanje med udeleženci. Tekmovanje z interaktivno avtocesto deluje tako, da z lastno težo nadzorujete hitrost avtomobilčka in se odzivate na vožnjo po avtocesti. Tekmovanje poteka z dvema udeležencema naenkrat.

Več o najemu izdelka: https://www.kreal.si/izdelek/interaktivna-avtocesta/

Odlične ideje za team building s pomočjo poligonov

Za zanimiva tekmovanja v vzdrževanju ravnotežja in koordinacije pa je zanimiv tudi naš poligon za vse generacije, ki je postavljen v Kidričevem. Na njem lahko izvajate raznovrstne zanimive vaje za koordinacijo in ravnotežje. Lahko se poizkusite na visečem labirintu, kje rmorate z obvladovanjem ravnotežja spraviti kroglico čez labirint, lahko plezate čez mrežo, poizkušate priti čez viseči most ali čez ovire…

Več o poligonu:

https://www.kreal.si/izdelek/poligon-za-vse-generacije/

  1. Spoznavanje poti Parenzana in vadbene postaje

Rekreacijska in kolesarska pot Parenzana ob opuščeni železniški progi, ki je povezovala Trst in Poreč, danes pomeni pomembno povezavo turistične ponudbe. Na poti se nahajajo štirje muzeji, soline, Evfrazijeva bazilika, zvezdarna in še mnogo drugih znamenitosti. Domačini in obiskovalci uporabljajo pot za rekreacijo. Pot je razmeroma dolga, zato se ljudje na določenih točkah ustavljajo.

Svoj team bulidnig lahko izpeljete tudi s kolesarjenjem in obiskovanjem znamenitosti poti Parenzana, hkrati pa boste na rekreacijski poti našli tudi 4 vadbene postaje s preko 30 vadbenimi napravami, na katerih boste lahko s svojo skupino tekmovali in si rezultate pomagali meriti s pomočjo posebne sončne štoparice.

  1. Escape room

S svojo skupino lahko obiščete tudi tako imenovane sobe pobega v Ljubljani, kjer bodo za skupino pripravili več ugank in ekipnih izzivov, zato da bo lahko ekipa s skupnimi odločitvami in raziskovanjem našla rešitve,ključe in dosegla pobeg iz sobe.

Hkrati pa se lahko odločite tudi za zunanjo igro- pobegni iz sobe na svež zrak, kjer boste uganke reševali na zraku in hkrati raziskovali mesto.

  1. Team building na daljavo

V časih fizičnega distanciranja in široke uporabe orodij za komuniciranje na daljavo, so vedno bolj primerni team buildingi na daljavo, saj hkrati zmanjšajo stroške organizacije, so lažje izvedljivi, ko primanjkuje časa in vključujejo orodja, ki dvigujejo kompetence v računalniškem opismenjevanju, digitalnem opismenjevanju, komunikacijskih orodjih in spoznavanje naprednih funkcij programov.

  1. Kulinarični team building

Če imate dovolj gibanja na zraku, se lahko z vašo skupino preizkusite tudi v kulinaričnih izzivih. Kulinarika je precej priljubljena tema, hkrati sprošča in je zelo pomembna za zdravo življenje. Hkrati pa je v kulinariki potrebno sodelovanje in usklajenost celotne ekipe, hkrati pa je tudi možno neomejena kreativnost v kombinaciji okusov.

https://www.gastrofuzija.si/

  1. Adrenalinski team buildingi

Če je vaša skupina bolj nadvušena nad adrenalinskimi zadevami, se lahko odpravite tudi v kak adrenalinski park, ali pa na rafting, soteskanje na Soči ali pa zippline preko nje. Adrenalin bo v vašo skupinozagotovo prinesel drugačno dinamiko, ko pa bodo izzivi premoščeni pa zagotovo tudi veliko pozitivnih občutkov.

  1. Detektivski team building

Ali je vaša skupina bolj raziskovalno razpoložena? Če želite spodbujati na team buildingu skupni brainstorming, iskanje namigov in rešitev, se lahko odločite za eno izmed iger, ki vas bo dala v vlogo detektivov, kjer boste raziskovali in reševali zapletene detektivske primere z namigi na terenu, intervjuji, branji dnevnikov…

  1. Izlet v neznano

Če pa vam je organizacija odveč in želite v le-to vključiti celotno ekipo, pa lahko izberete tudi izlet v neznano, kjer bo celotna skupina si skupaj in sproti odločala o smeri izleta in o aktivnostih.

Upamo, da so vam naše, zgoraj predstavljene ideje za team building, všeč.

Rate this post
Scroll to top