Zakaj se odločiti za razvoj mobilne aplikacije [+ primer mobilne aplikacije eClimber]

V kolikor se zanimate za razvoj mobilne aplikacije, preverite razloge in možnosti za njen razvoj, v okviru programerske ekipe Kreal.

Zakaj se odločiti za razvoj mobilne aplikacije?

Po nekaterih, novejših, marketinških in drugih raziskavah (vir) ima danes pametne mobilne telefone že več 93% lastnikov mobilnih telefonov. Če v izračun potenciala, ki ga prinašajo mobilne aplikacije na pametnih telefonih, ne štejemo aplikacij, ki so na pametne telefone, umeščene že hkrati z operacijskim sistemom telefona (android, iOs, Windows,….), si v povprečju, na pametne telefone, najrazličnejše mobilne aplikacije naloži cca. 70% lastnikov telefonov in drugih mobilnih naprav (računalniške tablice). To pomeni, da mobilne aplikacije predstavljajo izjemen potencial za izboljševanje prodaje podjetij, krepitev blagovne znamke, negovanje, informiranje in personalizirano zadovoljevanje potreb uporabnikov najrazličnejših produktov in storitev ter optimizacijo poslovnih procesov.

Skupaj z rastjo rabe pametnih mobilnih telefonov, posledično raste tudi raba mobilnih aplikacij, ki jih jih lastniki telefonov, naložijo na svoje naprave.
Projekcija rasti rabe mobilnih aplikacij je predstavljena na spodnji sliki:

mobilne aplikacije trend
Projekcija trenda rasti nalaganja mobilnih aplikacij na pametne telefone….

Osnovne značilnosti sodobno razvijajočih se mobilnih aplikacij

Sodobne, trendovske, uporabne in praktične mobilne aplikacije, se v današnjem času, že precej razlikujejo od mobilnih aplikacij, ki so se razvijale samo nekaj let nazaj, trend razvijanja mobilnih aplikacij pa sodi med enega izmed najhitreje rastočih in spreminjajočih se področij v panogi spletnega razvoja nasploh.

Sodobne mobilne aplikacije morajo biti razvite tako, da:

 • omogočajo podporo za vse osnovne mobilne platforme (Android, iOs,…),
 • v odvisnosti od specifike aplikacij, posamezne aplikacije omogočajo tudi podporo za specifične ali točno določene mobilne platforme,
 • dizajnirane so z vrhunsko uporabniško izkušnjo,
 • programirane v profesionalne končne izdelke.

Razvoj vsake mobilne aplikacije gre danes v smer, ki omogoča njeno nadaljno nadgradnjo in razvoj novih funkcionalnosti, skladno z naraščajočim številom njenih uporabnikov, kakor tudi z naraščajočimi potrebami uporabnikov, ki mobilne aplikacije uporabljajo povsem namensko.

Pri razvoju aplikacij ne smemo pozabiti na zagotovljeno servisno podporo z namenom, da aplikacije delujejo nemoteno in tekoče 24 ur na dan.

razvoj mobilne aplikacije
Mobilna aplikacija eClimber – podrobnosti tukaj.

 

Koliko stane razvoj in izdelava mobilne aplikacije?

Stroške in ceno razvoja mobilnih aplikacij je mogoče natančno določiti glede na zahtevnost posamezne aplikacije, potrebnih programerskih ur ter roke izdelave.
V kolikor vas zanima razvoj mobilne aplikacije z nami, se priporočamo za pogovor preko kontaktnih možnosti.

Razvoj mobilne aplikacije za plezalce – eClimber

Razvoj mobilne aplikacije eClimber je zasnovan v smeri digitalne rešitve in podpore za plezalno steno Kreal, sicer pa je mogoče mobilno aplikacijo razviti tudi za ostale ponudnike plezalnih sten in tur za plezanje.

razvoj mobilne aplikacijePovsem univerzalna rešitev z aplikacijo eClimber, omogoča njeno umestitev v katerokoli novo ali že obstoječo plezalno steno, plezalci pa lahko preko mobilne aplikacije nastavljajo različne težavnostne stopnje, plezalne smeri, spremljajo napredek svojih plezalnih veščin in svoje plezalne rezultate delijo na družabnih omrežjih.

Glavne odlike mobilne aplikacije eClimber so:

 • omogoča izbiro različnih težavnih stopenj plezanja
 • omogoča spremljanje napredka plezalcev preko mobilnih telefonov
 • enostavno deljenje plezalnih rezultatov preko družbenih omrežij
 • univerzalna aplikacija za plezalne stene najrazličnejših vrst
 • enostavna in hitra sinhronizacija s plezalnimi stenami in plezalnimi smermi
 • brezplačna aplikacija za plezalce
 • možnost dodajanja novih storitev v aplikacijo

Kako deluje mobilna aplikacija eClimber?

eClimber mobilno aplikacijo preko QR kode na plezalni steni preprosto povežete s plezalno steno. Uporabljajo jo lahko tako registrirani kot neregistrirani plezalci. Preko mobilne aplikacije lahko izberete plezalno smer in začnete s plezanjem, ko je plezalna pot, prosta. Pred plezanjem si lahko celoten potek plezalne poti ogledate na mobilnem telefonu. S pomočjo aplikacije lahko plezalci izmerite svoj napredek pri plezanju in delite rezultate plezanja takoj preko družabnih omrežij.

Podrobnosti o mobilni aplikaciji EClimber si lahko ogledate na povezavi.

4.9/5 - (8 votes)

Kreal

Poglej objave od Kreal
Kreal inženiring d.o.o., Hajdoše 109B, 2288 Hajdina, Slovenija. M: +386 41 748 336