Fitnes na prostem [3 primeri postavitev zunanjih fitnes naprav v Sloveniji]

Za vse, ki spremljate naše nasvete v povezavi z razgibavanjem in krepitvijo motorike telesa in še posebej za vse, ki ste se odzvali na naš objavljen zapis o šestih koristih, ki jih prinaša vadba na prostem, smo spodaj, pripravili predstavitev treh fitnesov na prostem, ki so nastali izpod “naših rok”.

Predstavljeni primeri postavljenih naprav za fitnes na prostem bodo koristni tako za tiste, ki iščete ideje za vadbo v naravi, kot tudi tiste, ki se morebiti zanimate postavitev fitnesa na prostem, v vašem okolju.

Fitnes na prostem Gornja Radgona

fitnes na prostem gornja radgona

Fitnes na prostem, v Gornji Radgoni, je postavljen v neposredni bližini nogometnega igrišča, le streljaj vstran od doma upokojencev in sodi v sklop dopolnitve športnega parka.

Med vsemi postavljenimi fitnesi, za vadbo v naravi, je (na datum tega zapisa, april 2019) eden izmed novejših postavljenih zunanjih fitnesov, ki je hkrati namenjen profesionalni vadbi športnikov kot tudi občanom, na splošno.

Opremo za izvajanje fitnes vaj na prostem, odlikujejo raznolike naprave, ki omogočajo izvajanje vseh outdoor fitness vaj, od začetnih razgibalnih, do zahtevnejših s pomočjo plezanja, preskakovanja ovir, vaj z lastno telesno težo ter dvigovanja uteži (benchpress).

Komplet naprav in opreme sestoji (tudi) iz Street workout programa Sport Set Strenght (na povezavi), ki omogoča profesionalno street workout vajo in osnovno opremo, s katero lahko uporabniki izvajajo začetne, rekreativne vaje.

Fitnes na prostem Malija – Izola

Manjši fitnes na prostem, na spodnji sliki, je postavljen v naselju Malija, na obronkih Izole, gre pa za kompleks prečnih drogov s krogi in brez (ki omogočajo izvajanje vseh vrst vaj z dvigom telesa; nadprijemom, podprijemom, dvige kolen ter dvige ravnega telesa).

fitnes na prostem malija izola

Hkrati, s prečnimi drogovi, kompleks igral sestavlja (v ozadju) tudi prečni drog za izvajanje vseh vrst ravnotežnostnih vaj in dodatna ravnotežnostna plošča z vzmetmi (slika spodaj):

naprave za fitnes na prostem

Podlaga, v katero so točkovno umeščene naprave, je nasuta s prodnatim peskom, vsa fitnes oprema pa je vremensko zaščitena z visoko kakovostnim, pesknatim premazom. Material, iz katerega so izdelane naprave, je visoko kakovosten aluminij in nerjaveče jeklo (drogi).

Fitnes na prostem Dobrava

Outdoor fitness Dobrava sestavljajo različni kompleti rekreativnih, vadbenih igral, za razliko od zgornjih dveh prikazanih primerov, pa zraven poševne letve za plezanje ter visoke plezalne naprave, vadba na tem fitnesu, omogoča tudi izvajanje vseh vrst vaj s pomočjo poševnih, vadbenih klopi (preskoki, izvajanje trebušnjakov, dvigovanje trupa, dvig nog,…).

fitnes na prostem dobrava

Za razliko od fitnesa na prostem, na Maliji in v Gornji Radgoni, je del površine fitnesa na Dobravi, zasut s prodnatim peskom, en del naprav pa, zaradi specifike vaj, katerim so fitnes naprave namenjene, z varnostno, gumijasto podlago.

Sodobne naprave za fitnes na prostem

Kot zanimivost in dodatek zgornjim trem primerom postavitev fitnesov na prostem v Sloveniji, prikazujemo spodaj še eno izmed sodobnejših postavitev naprav in opreme za zunanji fitnes, iz slike pa lahko razberete, da moderno opremljeni zunanji fitnesi, pogosto vključujejo še najrazličnejše merilne naprave (na sliki naprava za merjenje preskokov) ter sodobno umeščenost vadbenih površin v zeleno okolico narave.

naprave za fitnes na prostem

V kolikor ste tudi sami interesent za postavitev zunanjega fitnesa, v vašem okolju, vas povabimo, da si vse možnosti zunanjih fitnes naprav, ogledate na povezavi oz., da nam pošljete zanimanje čez kontaktne možnosti, da se o pripravi specifične ponudbe, za vaš okoljski primer, z vami pogovorimo.

5/5 - (6 votes)

Kreal

Poglej objave od Kreal
Kreal inženiring d.o.o., Hajdoše 109B, 2288 Hajdina, Slovenija. M: +386 41 748 336