igralo letalo postavitev

Izdelava otroških igral [4 NAJBOLJ ZANIMIVI PRIMERI]

Spodaj je predstavljena izdelava otroških igral za zunanje površine, od katerih jih je večina namenjena javnim potrebam in površinam, ki jih opremljajo javne ustanove (občine, …) ter večji zasebni lastniki s turističnimi kapacitetami.

Primer izdelave zunanjega, tematskega, otroškega igrala

izdelava otroškega igrala letalo

Izdelana zunanja, tematska, otroška igrala, postajajo v zadnjih letih bistveno bolj popularna pri načrtovanju otroških in športnih igrišč, še posebej pa pri vseh igriščih, ki so namenjena pretežno najmanjšim otrokom.

Pri tematsko izdelanih otroških igralih in opremljenih otroških igriščih, je osnova igrišča usmerjena v vnaprej definirano tematiko igrala ali igrišča kot celote, vse prednosti in pa tudi primere vseh tematskih zunanjih igral, si lahko ogledate na tej povezavi.

Na sliki: Izdelano in postavljeno tematsko, zunanje igralo LETALO v BTC-ju v Ljubljani. Do podrobnosti o igralu pridete na tej povezavi  ali s klikom na sliko.

Izdelava urbanega otroškega igrala s plezalno steno in plezalnimi mrežami

V tem primeru je prikazana izdelava otroškega igrala Alu Play Simple, ki je med opremljevalci zunanjih otroških igrišč, interesantno predvsem zaradi svoje modularne sestave.izdelava otroških igral

Modularna sestava otroškega igrala pomeni, da je igralo mogoče zelo enostavno “preoblikovati” (stične točke posameznih aluminijastih letvic med seboj niso povezane fiksno), hkrati pa to pomeni, da je igralo enostavno mogoče tudi dopolnjevati z dodatnimi aluminijastimi letvicami in nadgradnjami igral (tobogani, dodatne plezalne mreže, ipd…).

Tako izdelano otroško igralo je tudi enostavno prenosljivo in zato še posebej primerno za sezonske lokacije in začasne lokacije, kjer so otroška igrala, lahko postavljena zgolj nekaj časa (npr. 2 ali 3 mesece).

Na sliki: Krasen primer izdelanega otroškega igrala v Kranjski Gori. Do podrobnosti o igralu pridete s klikom na sliko ali s klikom tukaj.

Izdelava otroških igral z interaktivnimi funkcijami (t.i. pametna otroška igrala)

Sodoben čas in tehnologija, hkrati, prinašata vse večje potrebe, na eni strani, uporabnikov igral (otrok), na drugi strani, pa tudi investitorjev, ki si želijo v svojih asortimajih otroških igrišč in prostorov za animacijo otrok, naprave in igrala, ki so ne samo privlačna in trpežna, temveč tudi na vse mogoče načine, povezana s sodobnimi tehnološkimi napravami (predvsem mobilnimi telefoni in aplikacijami).

izdelava pametnega otroškega igrala hot horseŠe posebej zanimiva, za investitorje, so izdelana otroška igrala, ki “sama”, s pomočjo tehnologije, motivirajo in spodbujajo otroke k igri in športu.

Takšna, na. t.i. pametni tehnologiji, izdelana otroška igrala, pomagajo otrokom npr. šteti korake izvedenih nekaterih vaj, spodbujajo k lovljenju ravnotežja, merijo napredek otrok pri posameznih vajah, hkrati pa napredek otrok pri posameznih vajah, tudi arhivirajo in beležijo (v aplikacijah na pametnih telefonih in tablicah).

Na sliki: Izdelava in postavitev pametnega otroškega igrala Hot Horse. Igralo vključuje številne senzorje in merilnike za motivacijo. Vse podrobnosti si lahko ogledate tukaj.

Izdelana prenosljiva, otroška plezalna stena

Otroško plezanje, že samo po sebi, prinaša obilo zabave in “adrenalina”, tako, da je vsakemu staršu, hitro jasno, zakaj je izdelava otroških plezalnih sten, ena izmed najbolj pogosto izraženih potreb opremljevalcev javnih in zasebnih otroških, športnih igrišč.

V 3. delu našega Vodnika Igra na prostem – Zakaj spodbujati otroke k plezanju, si lahko preberete vse koristi, ki jih prinaša otroško plezanje, spodaj pa je predstavljen primer izdelane otroške plezalne stene, ki jo je moč prestavljati iz ene lokacije na drugo, hkrati pa tudi ta, podobno kot ostala pametna otroška igrala, omogoča niz pametnih funkcij, ki otrokom še bolj približajo radosti plezanja.

izdelava otroškega igrala plezalne stene

Za dodatne ideje in primere izdelanih otroških igral, priporočamo tudi ogled članka Otroška igrala za javne površine.

p.s. vsem, ki vas zanima izdelava otroških igral, priporočamo tudi upoštevanje napotkov v povezavi z varnostjo in skladnostjo izdelanih igral z ustreznimi certifikati.

Viri v povezavi s certifikati ter varnostjo otroških igral in igrišč:

5/5 - (1 vote)

Kreal

Poglej objave od Kreal
Kreal inženiring d.o.o., Hajdoše 109B, 2288 Hajdina, Slovenija. M: +386 41 748 336