Plezanje za otroke [Možnosti & ideje za plezanje otrok]

Spodaj predstavljamo nekatere možnosti, na katerih je omogočeno plezanje za otroke, še posebej uporabne pa bodo spodnje informacije tistim staršem, trenerjem in učiteljem plezanja, ki se zanimate za plezanje vaših najmanšjih otrok (otroci v vrtcih, osnovnih šolah, ipd…).

Na dnu objave smo dodali tudi povezave do spletnih strani, ki omogočajo plezanje za otroke, glede na lokacijo kraja v Sloveniji.

1. Plezanje za najmanjše otroke v Ljubljani, na Letališki ulici, v bližini Vodnega mesta Atlantis

Med eno izmed najbolj aktualnih možnosti za plezanje (najmanjših) otrok, spada nedavno postavljeno in opremljeno zunanje otroško igrišče, v Ljubljani, v bližini Vodnega mesta Atlantis, kjer smo postavili zunanje tematsko igralo Letalo.

Otroško igralo Letalo je opremljeno s številnimi plezalnimi mrežami po celotnem oboku konstrukcije igrala, hkrati pa se najmanjši otroci navdušujejo nad možnostjo plezanja tudi preko večje, pajkove mreže.

Še posebej, ker je tematsko igralo Letalo, opremljeno s sistemom igre za simulacijo krmiljenja letenja, preko katerega otroci postanejo pravi piloti, igralo zelo navdušuje in motivira malčke, da priplezajo do pilotske kabine in upravljajo z njim.

Podrobnosti o eni, bolj svežih in nedavno postavljenih, plezalnih možnosti za otroke, si lahko ogledate na povezavi zgoraj (ali s klikom na sliko).

plezanje za otroke igralo letalo

2. Plezanje za malčke [v sklopu pametnega otroškega igrala), v Ljubljani

Prav tako v Ljubljani, na območju BTC-ja, stoji nedavno postavljeno, pametno otroško igralo, ki vključuje tudi plezalo, poimenovano Hot Horse InterActive (podrobnosti o igralu na povezavi).

Plezalo Hot Horse InterActive omogoča prvo srečanje najmanjših navdušencev nad plezanjem s t.i. pametnimi plezalnimi stenami, saj je igralo polno sodobnih tehnoloških pripomočkov, ki omogočajo spremljanje plezanja preko usmerjanja z LED svetili ter samostojno izbiro različnih plezalnih težavnostnih kombinacij.

Zraven plezanja, igralo pomaga, s pomočjo pametnih senzorjev, otrokom spremljati ravnotežje, meri število dvigov trupa, pri motivaciji k plezanju in ostalim športnim aktivnostim, pa uporablja tudi zvok.

plezanje za otroke ljubljana

3. Plezanje za otroke osnovnošolce [na pametnih plezalnih stenah]

Takoj za možnostjo plezanja za najmanjše otroke (na zgoraj predstavljenem otroškem plezalnem igralu), je, po interesu obiskovalcev naše spletne strani, plezanje za otroke na umetnih plezalnih stenah. Med temi, še posebej izstopa naša t.i. pametna plezalna stena eClimber, ki je primerna za osnovno šolske otroške plezalce.

Podrobnosti pametne plezalne stene eClimber so predstavljene na povezavi, njene glavne odlike, povezljivost z mobilno aplikacijo, ki omogoča spremljanje napredka in beleženje plezalnih podvigov ter tudi določanje težavnostnih stopenj plezanja preko aplikacije, pa omenjamo tudi v tej predstavitvi.

plezanje za otroke osnovnošolci

Na sliki: Osnovnošolci na promociji pametne plezalne stene Kreal eClimber, na Ptuju. Prednost stene je predvsem v njeni “prenosljivosti”, možnosti modularne nadgradnje in uporabi v zunanjih ter notranjih prostorih.

4. Plezanje za otroke na otroških poligonih in igriščih

Za vsa otroška igrišča, še posebej pa igrišča v bližini vrtcev in šol (ter tudi v mestnih parkih), je ena izmed najbolj priljubljenih možnosti, ki omogoča plezanje, postavitev otroškega poligona.

Po željah in potrebah investitorjev, so otroški plezalni poligoni, polni najrazličnejših plezalnih mrež, naklonskih plezalnih sten ter drugih plezalnih možnosti (letve za plezanje, ipd…), zelo zanimivo idejo otroškega poligona za plezanje pa si lahko ogledate tudi na spodnji sliki (vir: PlayPros – Why children climb)

plezanje za otroke

Dodatne informacije v zvezi s plezanjem za otroke, boste našli še v naših naslednjih vsebinah:

Dodatno: pregled nekaterih možnosti plezanja PO KRAJIH v Sloveniji:

  • Plezanje za otroke v Mariboru  – Balvanski center Klajmber (začetni tečaji plezanja, plezanje za otroke in mladostnike, treningi za odrasle)
  • Plezalni center Ljubljana – (različni plezalni programi: plezalne igre, mala začetna in nadaljevalna plezalna šola, srednješolska skupina, počitniške šole plezanja, plezalni tabori, spoznavni tečaji plezanja, individualne ure plezanja, vodene ure,…)
  • Športno plezanje za otroke v KranjuAOKranj (šola športnega plezanja)
  • Plezalni center Celje – različne plezalne vadbe za otroke: začetni tečaji za otroke, nadaljevalni tečaj za otroke, tekmovalne skupine,…)
  • Plezanje v KopruPlus-Climbing.com – Vodene vadbe in treningi plezanja
  • Otroško plezanje v Novem mestuAO-NM.si – Alpinistični odsek Novo mesto
  • Plezanje v VelenjuŠAO Velenje – Šaleški alpinistični odsek
  • Plezanje za otroke v AjdovščiniZavod za šport Ajdovščina
5/5 - (2 votes)

Kreal

Poglej objave od Kreal
Kreal inženiring d.o.o., Hajdoše 109B, 2288 Hajdina, Slovenija. M: +386 41 748 336
Scroll to top